Danas se održava protest penzionera

Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije – USPVLS i Udruženje sindikata penzionera Srbije – USPS, uz podršku drugih sindikata penzionera i sindikata zaposlenih, 30.10.2018. godine sa početkom u 16 sati, u Beogradu na Trgu Nikole Pašića, a u ostalim gradovima pred osnovnim sudovima, organizovaće proteste.

Protest su podržali Vojni sindikat Srbije, Policijski sindikat Srbije, Sindikat “Sloga” i Sindikat penzionera “Nezavisnost”.
Organizatori su pozivali oštećene penzionere u gradovima – sem Beograda u kojem će protest biti na Trgu Nikole Pašića, da se 30.10.2018. godine u 16 sati okupe ispred osnovnih sudova u svojim gradovima.

USPVLS i USPS su pozvali medije da objave informacije o protestu penzionera u Beogradu i ostalim gradovima Srbije i tako pomognu u razbijanju medijske blokade.

USPVLS je pozvalo penzionere da participiraju u troškovima protesta. Uplatu participacije u troškovima protesta je do 25.10.2018. g. izvršilo 36 vojnih i civilnih penzionera i za troškove protesta prikupljeno 19.630,54 dinara. Pretpostavljam da je određenih uplata bilo i narednih dana, tako da navedeni podatak nije konačan.

Подршка протестима пензионера

Дописе којим су подршку протесту дали ВСС и ПСС објавио сам на сајту.

У допису УСС “Слога”, којим изражавају подршку протесту, наводи се:

УДРУЖЕЊУ СИНДИКАТА ПЕНЗИОНЕРA СРБИЈЕ И
УДРУЖЕЊУ СИНДИКАТА ПЕНЗИОНИСАНИХ ВОЈНИХ ЛИЦА СРБИЈЕ

Удружени синдикати Србије “Слога” у духу највеће солидарности и слоге подржавају протест ваша два удружења, заказан за 30.10.2018. године у Београду са почетком у 16 часова на Тргу Николе Пашића, а у осталим градовима Србије пред основним судовима.
“У потпуности подржавамо све ваше захтеве упућене Влади Србије и Уставном суду, јер су сви потези актуелне власти према најстаријој популацији и целокупном свету рада равни социјалном погрому. Овакав однос актуелне власти према пензионерима несумњиво ће имати негативне и трајне катастрофалне последице по све будуће пензионере, односно све оне који тек треба то да постану”.
Удружени синдикати Србије “Слога” позивају своје чланове и симпатизере, а посебно млађу популацију да се прикључе протестима пензионера и подрже њихове оправдане захтеве, јер без слоге, солидарности и заједничке борбе нема будућности.

У Београду, 28.10.2018. године

За Удружене синдикате Србије “Слога”
Председник, Жељко Веселиновић