Проглас Војног синдиката Србије и позив на подршку радничком покрету, удружењима грађана, народним посланицима, јавности, међународним организацијама

Поштовани!

У прилогу објављујем Проглас Војног синдиката Србије од 30.10.2018. године и позив на подршку радничком покрету, удружењима грађана, народним посланицима, јавности, међународним организацијама, који је потписао генерални секретар ВСС, господин Предраг Јевтић.

Повод за овај проглас ВСС и позив на подршку од стране радничког покрета, удружења грађана, народних посланика, јавности и међународних организација је “пресуда” Вишег војно дисциплинског суда од 06.09.2018. г. у поступку по жалби председника Војног синдиката Србије, г. Новице Антића, и његовог браниоца, на дисциплинску казну коју му је изрекао Првостепени војно дисциплински суд у Нишу дана 17.01.2018. г.

Првостепени војно дисциплински суд у Нишу дана 17.01.2018. г. огласио је председника ВСС, г. Новицу Антића, кривим за дисциплински преступ и изрекао му дисциплинску казну враћања у претходни чин.
Другостепени орган, Виши војно дисциплински суд је у поступку по жалби преиначио ову дисциплинску казну на дисциплинску казну губитка чина и тиме губитка службе у Војсци Србије – отказ.

Председнику Војног синдиката Србије је суђено од стране дисциплинских органа послодавца за дисциплински преступ, односно поступке и радње које је чинио ван војне службе, у ван радно време и у име од послодавца независног правног лица – синдиката, који у складу са законом представља и заступа као председник ВСС.

Attachments:
FileDescriptionFile size
Download this file (Poziv na podrsku u odbrani prava VSS.pdf)Poziv na podrsku u odbrani prava VSS.pdf 197 kB