Protest vojnih beskućnika u Beogradu 27.12.2018. godine, hotel “Bristol” od 11.55 sati

Poštovani!

U prilogu objavljujem Poziv na protest vojnih beskućnika u Beogradu 27.12.2018. godine, hotel “Bristol” od 11.55 sati i Prijavu za održavanje javnog skupa koju je UVBS podnelo MUP.

Poziv na protest vojnih beskućnika u Beogradu 27.12.2018. godine

Predsednik UVBS je danas objavio Poziv na protest i tekst sledeće sadržine:
“Postovani vojni beskucnici, kolege penzioneri, cenjeni prijatelji!
Nase ponizavanje traje preko 27 godina, a vrhunac ponizenja su nase kolege iz Bristola. U Bristolu stanuju od 1991. godine, a sada su preko 60 dana bez grejanja. Sa Resenjem su usli u Bristol, a bez Resenja zele da ih izbace na ulicu. PODRZITE NAS.
Predsednik Udruženja”

Da li će i koja udruženja vojnih penzionera podržati vojne beskućnike iz "Bristola" videćemo uskoro. Mislim da UVPS neće dati podršku ovom protestu. Pozivam članove FB grupe VPS i korisnike sajta Admiral da svojim prisustvom na protestu 27.12.18. pruže podršku kolegama beskućnicima iz "Bristola", a ako je potrebno podržimo ih i finansijski učešćem u troškovima protesta. O potrebi finansijske podrške će se izjasniti organizatori, ali podrška kroz prisustvo na protestu je od suštinskog značaja. Pokažimo da vojni beskućnici nisu sami, zaboravljeni od svih, pa i svojih kolega. Budimo solidarni!
Naša je ljudska, drugarska, građanska obaveza da solidarno podržimo ove ljude kojima je isključeno grejanje u sred zime.
Ne samo da pozivam, nego MOLIM sve kolege da ovim našim kolegama i članovima porodica preminulih beskućnika pomognemo.
Naš je samo mali napor, DA IZAĐEMO I PODRŽIMO IH!
Nadam se i verujem da je još toliko dobrote ostalo u nama!