Prvostepena presuda o vraćanju umanjenog dela penzija zračak nade

Prvostepena presuda Osnovnog suda u Bačkoj Palanci, kojom je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) dužan da jednom penzioneru iz tog mesta isplati razliku po osnovu umanjenja penzije od novembra 2014. godine, je zračak nade da će penzioneri dočekati pravdu.

Kompletna presuda postavljena je u prilogu članka koji sam objavio 22.12.2018. godine. Presudu je postavio kolega Ilija na čemu mu posebno zahvaljujem!

Presudom se obavezuje RF PIO da isplati razliku između pripadajućeg i isplaćenog iznosa penzije. To pokazuje da još uvek postoje časne sudije koje su na strani zakona.
Osnovni sud u Bačkoj Palanci je tom presudom utvrdio da su prekršeni Ustav i zakoni Srbije kao i da su penzioneri lišeni ne samo dela svoje penzije kao stečenog prava već i prava na žalbu.

„Videćemo da li će ta presuda postati pravosnažna jer vlast vrši nenormalan pritisak na sudije, ali ovo je zračak nade za svih 850.000 penzionera od kojih je režim Aleksandra Vučića za četiri godine opljačkao 850 miliona evra, da dočekaju pravdu i pravosnažne presude po kojima režim mora da im vrati ono što je opljačkao“, rekao je Boško Obradović.