KVP su bili i ostali  ugroženi...

Pomozimo im da se organizuju i izbore za svoja prava...

Rešimo probleme KVP i njihovih porodica....

OTVORENO PISMO STANARA HOTELA BRISTOL PREDSEDNIKU RS A. Vućiću

El. pošta

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna

Otvoreno pismo predsedniku Vučiću uputili su stanovnici kolektivnog smeštaja hotela "Bristol"

Piše: U. Miletić, 23. januara 2019. - https://www.danas.rs/drustvo/ministarstvo-odbrane-ucenjuje-bivse-pripadnike-vojske/

Ministarstvo odbrane ucenjuje bivše pripadnike Vojske

Aktivna i penzionisana vojna lica koja borave u privremenom smeštaju, hotelu „Bristol“, uputili su danas otvoreno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, u kome zahtevaju da ih zaštiti od ponašanja dela Ministarstva odbrane u vezi sa stambenim zbrinjavanjem.

– Već 28 godina smo privremeno smešteni u hotelu Bristol, sa rešenjima u kojima stoji „do konačnog rešavanja stambenog pitanja“ – zar je to bespravno stanovanje koje plasira Ministarstvo odbrane, upitali su u pismu stanari Bristola, komentarišući izjave ministarstva u kojima stoji da ono „brine o njima, njihovim porodicama i vodi računa o svemu što je važno za njihov život i normalno funkcionisanje“.

– Smatramo da je ovo obmana jer namerno isključenje grejanja, samo zato što ne želimo da prihvatimo jednu sobu, nije briga već ucena. Nakon dobijanja 134 stana svih struktura od Grada Beograda i to radi zbrinjavanja pripadnika MO i VS smeštenih u hotelu Bristol, neshvatljiva je i za nas sramna i ponižavajuća odluka MO da nam nakon ovoliko godina raspoređuje samo garsonjere i jednosobne stanove, bez obzira na broj članova domaćinstva – stoji u pismu.

Bivši pripadnici VS, u pismu predsedniku, istakli su i to da od njega, kao od vrhovnog komandanta ove institucije, očekuju da pojedince u Ministarstvu odbrane upozori da ne mogu sila ni samovolja, politikom pretnji, ucena i zastrašivanja da ih natera da prihvate manje nego što im po zakonu pripada.

Da podsetimo, aktivna i penzionisana vojna lica koja su početkom devedesetih smeštena u nekadašnji vojni objekat, hotel Bristol, iseljavaju se iz ovog kolektivnog smeštaja zbog izgradnje Beograda na vodi. Uprkos hladnom vremenu, od početka sezone im je isključeno grejanje, a strahuju i od toga da će im uskoro biti isključena i voda i struja.

Sličnu vest objavio je i N1:   http://rs.n1info.com/Vesti/a454391/Stanari-hotela-Bristol-pisali-Vucicu.html?fbclid=IwAR2kyYLGWRu3ZhFBtInTmgiI1-mGHD3mMWxl1YYx4ARJtLZIo5iuEN2oK-U

OTVORENO PISMO U PRILOGU

Attachments:
FileDescriptionFile size
Download this file (Otvoreno pismo stanara hotela Bristol Predsedniku RS .jpg)Otvoreno pismo stanara hotela Bristol Predsedniku RS .jpg 71 kB
Download this file (Tekst lista Danas.jpg)Tekst lista Danas.jpg 55 kB

Samo registrovani članovi mogu pisati komentare - You have no rights to post comments