USPVLS pristupilo SzS

Savez za Srbiju (SzS) predstavio je juče još sedam organizacija koje su pristupile tom pokretu, među njima i Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije (USPVLS).

Zbog neslaganja sa pojedinim odlukama rukovodstva USPVLS pre nekoliko meseci dao sam ostavku na mesto potpredsednika USPVLS i istupio iz članstva!
Bez obzira na to, kao što vam je poznato, u proteklom periodu sam redovno obaveštavao korisnike sajta Admiral i FB grupe Vojni penzioneri Srbije o bitnim aktivnostima USPVLS, pa je red da obavestim korisnike i o ovom događaju.

U vezi sa pristupanjem USPVLS pokretu SzS, rukovodstvo USPVLS je izdalo saopštenje pod naslovom “Pristupanje Udruženja Konferenciji Saveza za Srbiju” u kome obrazlaže razloge za pristupanje SzS. To saopštenje je objavljeno na sajtu USPVLS ( http://penzionervojni.rs/ ) i preneto u FB grupe USPVLS i Vojni penzioneri Srbije.
U FB grupi Vojni penzioneri Srbije usledili su dobrim delom negativni komentari zbog ovakve odluke rukovodstva USPVLS, polemika kolega Arsenija Stankovića i Mileta Delića, ...

Pošto je jedan od administratora FB grupe Vojni penzioneri Srbije izbrisao objavu Arsenija Stankovića, objavu Mileta Delića u toj polemici je izbrisao kolega Ilija. Time su obrisani i komentari, a u jednom od njih i tvrdnja kolege Jovana Tamburića da je članstvo USPVLS pre mesec dana obavešteno o odluci rukovodstva USPVLS od pre dva meseca da ovo udruženje pristupi SzS, odnosno o odluci SzS od pre mesec dana da prihvati pristupanje USPVLS. Na tu tvrdnju kolege Jovana sam reagovao i naveo da nije tačna.

Zbog toga ponovo odgovorno tvrdim da članstvo USPVLS do juče NIJE bilo obavešteno o odluci rukovodstva da USPVLS pristupa SzS.
Na vreme sam otišao - napustio USPVLS!