Уставна жалба за признавање права на увећање војне пензије за 20 посто

Поштовани,

Колега Драгиша Давковски, уз сагласност групе адвоката из Ниша који воде управне поступке - спорове за признавање права на увећање војних пензија за 20 % по члану 79. став 3. Закона о ПИО, доставио ми је шаблонизовану уставну жалбу поднету на једну од пресуда Управног суда у таквом управном спору и ЗАМОЛИО да исту објавим у ФБ групи Војни пензионери Србије и на Адмиралу и тако ставим на увид колегама, са циљем преузимања односно коришћења у својим поступцима – споровима.

Војни пензионери који нису поднели захтеве филијалама РФ ПИО, стицањем увида у садржину уставне жалбе, лакше ће да одлуче и покрену управне поступке - спорове за евентуално остварење права на увећање пензије за 20 % по основу бенефицираног радног стажа и права на пензију под посебним условима.

Уставну жалбу објављујем у прилогу и захваљујем се у име свих колега, Драгишино и своје име адвокатима на уступању уставне жалбе и сагласности за објављивање.

Attachments:
FileDescriptionFile size
Download this file (USTAVNA žalba ŠABLONIZOVANA - uvecanje penzije za 20 posto.doc)USTAVNA žalba ŠABLONIZOVANA - uvecanje penzije za 20 posto.doc 111 kB