ИЗВЕШТАЈ ПРЕДСЕДНИКА АППВС ЗА ГОДИШЊУ СКУПШТИНУ

Преузето са сајта АППВС, 11.02.2019. г.

У току 2018. године одржали смо 8 седница ГО на којима смо разматрали питања из плана рада за ову годину и о новонасталим текућим актуелним проблемима.
Из плана рада за ову годину највише се дискутовало о закинутим пензијама, враћању истих, спровођењу некомплетних судских пресуда за 11,06 % од 2008. године, закидањем 4,21 % и покретањем поновних судских спорова, лошој здравственој заштити, дугом чекању на листи заказивања, наплаћивању 720.00 динара за писмено лекарско уверење – мишљење за добијање лекарског Уверења (које се посебно наплаћује) за поседовање оружја, итд.

Друго и даље је актуелно решавања стамбеног питања војних пензионера који нису до данас решили то питање. Ово и друга питања се решавају преко 20 година, а сада су у Бристолу искључили и грејање како би их истерали на улицу.

Наш сајт, који уредно води Јевтић Бранко одлично функционише, има посета на дневном нивоу 1.000 до 1.500 посета, што је врло добро јер обухвата све проблеме који тиште нас пензионере.

Сарадња са сродним удружењима је одлична, размењујемо заједничке информације а такође са Министарством Одбране, тако да нас, кад год организују неки пријем или неко путовање позивају. Нпр. Отварање Ергеле Карађорђево ишло је 4 наша члана, за Дан српких ратних ветерана министар одбране и начелник ГШ приредио је пријем на којем су учесвовала 2 наша члана, затим на свечаној академији у Дому Гарде на Топчидеру, а више пута смо присустовали полагању венаца итд.

Поводом прославе 100. годишњице оснивања Југославије и краја Првог светског рата присустовали смо на више изложби и свечаности. Позивани смо на разне смотре – прославе разних јединица у унутрашњости, али да ми сносимо трошкове пута те се нисмо одазвали.

У овом извештају нису обухваћена сва питања о којима смо ми расправљали и доносили одређене закључке што препуштам вама да кроз дискусију допуните, критикујете или похвалите наш рад.

Х в а л а

У Београду, 20.12.2018.

Председник АППВС
Владислав Милосављевић