Vučić neće javni dijalog sa penzionerima

Piše: Glavni odbor Novog udruženja penzionera Srbije, 27. marta 2019. - https://www.danas.rs/dijalog/licni-stavovi/vucic-nece-javni-dijalog-za-penzionerima/

Otvoreno pismo predsedniku Srbije

Poštovani,

Dana 18. februara 2019. godine uputili smo pismeni poziv predsedniku Vučiću za javni dijalog pred TV kamerama o vitalnim problemima Srbije, sve u cilju iskrenih namera da se ti problemi sagledaju sa više strana i da se pronađu najracionalnija rešenja koja neće ugroziti vitalne interese Srbije.

Dana 13.3. smo elektronskom poštom iskazali interesovanje o sudbini poziva i da li je uopšte razmatran i kakav je stav Predsednika. Dana 22.3. a onda i 25.3. smo se iz istih pobuda interesovali za sudbinu poziva na javni dijalog. Predsednik je u autorskom tekstu za „Srpski telegraf“ izjavio da „ne želi i neće da vodi dijalog sa opozicijom“.

Kako nas ignorišete da li to znači da i Novo udruženje penzionera Srbije (NUPS) svrstavate u „opoziciju“ iako nije politički svrstano niti je ikada bilo u nekom obliku vlasti i da li je to namera da se izbegne bilo kakav javni dijalog koji bi imao za cilj da se o društvenim problemima čuje i neko drugačije razmišljanje od onog koje ima predsednik Srbije. Da li to znači da je Srbija postala privatna država i da niko ne može i ne sme da ima bilo kakav uticaj i da iskaže bilo kakvo mišljenje o sudbini i pravcima daljeg razvoja iste?

Vaša E adresa sa sajta kontakt.predsednik@predsednik.rs je nepoznata, sa nje se vraćaju sve poruke.