"БРИСТОЛСКА СТРАЖА"

Редакција Инсајдера припремила је неколико емисија о војним бескућницима и дешавањима у хотелу "Бристол".

Прва емисија под називом "БРИСТОЛСКА СТРАЖА" емитована је 26.05.2019. године, на ТВ "НОВА С." у 17.00 часова.

Подсећам да се у хотелу "Бристол" још увек налази 11 породица војних пензионера које су ступиле у штрајк глађу због искључења струје. (а пре тога грејања, лифта, повлачења обезбеђења хотела, одношења ПП апарата и хидрантских црева, искључења топле воде, итд...).

Након интервенције Заштитника грађана, господина Пашалића, струја је поново укључена и штрајк глађу прекинут, али у "хотелу" ништа друго не ради (нема топле воде иако у собама нема бојлера, лифт не ради, станари дежурају у холу хотела и обезбеђују исти, итд...)

Овај проблем је лако решити једноставном поделом одговарајућих станова из контигента од 134 стана која је град Београд доделио за расељавање станара хотела.

Зашто Министарство одбране не додељује одговарајуће станове људима који су већ 3 деценије у "приоритету" за добијање стана, а посебно узимајући у обзир да је од града Београда добило 134 стана за расељавање станара!?

Редакција Инсајдера покушала је да нађе одговоре.

Epizoda 1 "BRISTOLSKA STRAŽA"

Za vojne beskućnike koji žive u hotelu Bristol ni tri decenije od završetka rata nema mira.

Ljudima koji su najveći deo života radili u vojsci tokom ratnih devedesetih država Srbija je naredila da se odreknu svega što su imali.

Umesto stanova koje im je država garantovala, dobili su neuslovni privremeni smeštaj.

Kako su stanari Bristola zimu proveli bez grejanja, a celu prošlu nedelju bez struje i uz štrajk glađu, i šta je država uradila, odnosno nije uradila da njihov problem reši, gledajte u serijalu INSAJDERA - epizode Malih velikih priča.

POGLEDAJTE VIDEO:

Epizoda 1 "BRISTOLSKA STRAŽA"

Извор:

https://vojnibeskucnici.wordpress.com/2019/05/26/epizoda-1-bristolska-straza-serijal-insajdera-o-vojnim-beskucnicima/