БИЛТЕН УППС бр. 36 – јун 2019. г.

Поштовани!

У прилогу објављујем БИЛТЕН УППС бр. 36 – јун 2019. г.

Из садржаја:

- Удружење пензионисаних подофицира Србије добило новог председника УППС - На изборној седници, одржаној 16. мaja 2019. године, скупштина УППС једногласно је изабрала Цвијетина Иванчевића за новог председеника удружења.

Рођен је 17. априла 1957. године у Завидовићима (БиХ) где је завршио основну школу 1972. године. Средњу ваздухопловну школу завршио је 1976. године у Рајловцу код Сарајева. Од 1976. до 1989. године службовао је у Тузли. Од 1989. године радио је у Команди РВиПВО, на дужности референта у органу за оперативне послове. Године 1995. постаје ађутант команданта РВиПВО и на тој дужности остаје до пензионисања. Пензионисан је 2005. године у чину заставника прве класе. Ожењен је, отац је двоје деце и деда двоје унучади.

На ову дужност Цвијетин долази са места потпредседника градског одбора УППС Београд. До сада је био и председник општинске организације УППС Сурчин-Батајница (Београд). Иванчевић ће на месту првог човека удружења заменити досадашњег председника Драгића Кршанина.

Узимајући у обзир да је на функцију изабран једногласно, да ће у раду имати помоћ сјајне екипе сарадника (Милорада Петковића, Бранислава Јевтића, Станимировића, Виобрана Голубовића, Мата Зељка, Зорана Миловановића, Антона Желака и других) и да је Управни одбор УППС постигао пуно јединство по свим питањима, очекујемо да под руководством Цвијетина Иванчевића удружење постигне још боље резултате у остваривању својих програмских циљева.

- Вишедеценијски лош третман војних пензионера у укинутим гарнизонима и пограничним подручјима - Неправда која траје

Њихова дискриминација се огледа у томе што им није адекватно решено стамбено питање, медицинска заштита,школовање деце... И на крају, кад заврше овоземаљски живот због удаљености од великих центара не могу добити ни војне почасти за сахрану.

Чланак колеге Милована Павловића.

- Великим скупом који су својим присуством увеличали градоначелник Ниша Дарко Булатовић и бројни високи војни званичници из овог града, у Дому Војске одржана прославе 13. годишњице постојања и рада Градског одбора УППС Ниш - ИСТРАЈНОСТ ВОДИ ДО ПОБЕДЕ

Били смо и бићемо сервис свима онима који нам се за помоћ обрате, без обзира на чин и положај који су у Војсци имали, били они чланови Удружења или не. Са поносом истичем да је Удружење увек помагало људима у невољи у складу са својим могућностима. И поред скромних пензија, у више наврата, прикључили смо се хуманитарним акцијама у сакупљању новчане помоћи јер је то наша хришћанска и грађанска дужност – каже Милорад Петковић, председник Градског одбора УППС Ниш.

Attachments:
FileDescriptionFile size
Download this file (Bilten UPPS br. 36 - jun 2019.pdf)Bilten UPPS br. 36 - jun 2019.pdf 15703 kB