TRANSPARENTI I PAROLE KANDIDATI za SPONTANO okupljanje diskriminisanih vojnih penzionera ispred Višeg suda u Beogradu, u utorak, 03.09. od 10.30 najkasnije do 11.00 časova

U prilogu objavljujem nekoliko TRANSPARENATA I PAROLA KANDIDATA za SPONTANO okupljanje diskriminisanih vojnih penzionera ispred Višeg suda u Beogradu, u utorak, 03.09.2019. godine.

Vojni penzioneri treba u što većem broju da se pojave u Timočkoj 15, naselje Crveni krst, u opštini Vračar, u utorak 03.09. u 10.30 časova. Protiv diskriminacije možemo se samo zajednički izboriti, a svi koji tu borbu podržavaju su dobro došli.

Ovo je pripremio kolega Mile Delić, vaše je samo da dođete na SPONTANO okupljanje diskriminisanih vojnih penzionera u utorak, pred Viši sud u Beogradu, da izrazimo podršku našem borbenom advokatu.

Sada je sve do nas!

Ponovo o 4,21%

Vlada Srbije je svojim Zaključkom iz oktobra 2015. godine poništila nekoliko pozitivnih zakonskih odredbi i nekoliko Odluka Ustavnog suda Srbije. Radi se o Zaključku kojim je vojnim licima penzionisanim pre kraja 2007. godine oduzela povećanje koje su oni primali do tada a ostvarili su ga zakonitom odlukom tadašnjeg Ministra odbrane početkom 2008. godine. Predsednik Vlade je smatrao da je on veći i jači od svih zakona i svih sudova ali ipak nije imao petlju da lično potpiše nezakonit i neustavan Zaključak - a tako se ponaša i danas. Taj Zaključak je bio i ostao najgrublji oblik DISKRIMINACIJE pedesetak hiljada vojnih penzionera u odnosu na penzionere iz Fonda PIO zaposlenih.

Diskriminacija je bila dovoljan razlog da jedan agilni i pravdoljubivi advokat podnese u ime svojih stočetrdesetsedam klijenata tužbu Višem sudu u Beogradu. Zatraženo je od suda da obezbedi veću prostoriju za glavnu raspravu kako bi i neki tužioci koji to žele mogli lično prisustvovati raspravi obzirom da na to imaju zakonsko pravo. Zahtevu nije udovoljeno pa su u sudnicu mogla pristupiti, uz advokata, samo tri tužioca. Vruća tematika i naravno sud nije doneo nikakvu odluku osim da odgodi suđenje i zakaže novo ročište.

To novo ročište će se prema sadašnjim saznanjima održati 03. septembra, tj. sutra. I za ovu raspravu je zatražena veća prostorija i mogućnost prisustva svih tužilaca koji to žele ali odgovora nema – sud očigledno želi da izbegne veći broj prisutnih bez obzira što je suđenje javno. Sredstva informisanja su bila obaveštena i o prvom ročištu ali nisu pokazala interesovanje, kao da kršenje zakona i osnovnih ljudskih prava i diskriminacija nisu društveni problem koji zavređuje pažnju javnosti.

Grupa oštećenih penzionera odlučila je da pruži podršku svojim kolegama koji su tužioci u ovom sudskom postupku i to tako što će se u vreme zakazanog pretresa pojaviti pred Višim sudom da bi sudu stavili do znanja da odlučuje o pravu na imovinu više desetina hiljada penzionera i njihovih naslednika, o pravu koje im je na pravdi boga oduzela državna administracija pod vodstvom čoveka koji pravdu deli preko kolena. Molim tog čoveka da ništa više ne radi a pogotovo da ne obećava ništa u vezi sa penzijama. Od kada on obećava penzioneri sve lošije žive.

Mile DelićAttachments:
FileDescriptionFile size
Download this file (P-1.jpg)P-1.jpg 100 kB
Download this file (P-2.jpg)P-2.jpg 92 kB
Download this file (P-3.jpg)P-3.jpg 101 kB