Stanari hotela Bristol počeli štrajk glađu

Deset porodica koje borave u hotelu Bristol počelo je oko 11 časova štrajk glađu.

Kako su naveli, štrajkovaće glađu sve dok nadležni ne reše njihovo stambeno pitanje.

Podsetimo, hotelu je nedavno isključena struja.

Ministarstvo odbrane je ranije saopštilo da ostaje pri stavu da će poštovati zakon i da ne može ispuniti zahteve osoba koje su ostala u Bristolu da im se, mimo zakona, dodeli trajni stambeni smeštaj.

Саопштење МО – 05.09.2019.

Још једном најавом штрајка глађу, лица која су остала у некадашњем хотелу „Бристол“ потврђују да хоће мимо закона да дођу до трајног стамбеног решења. У томе им, лажним обећањима, здушно помажу неодговорни политичари, који својом подршком незаконитим радњама само заваравају лица која су остала у „Бристолу“, а уствари то раде из својих уских политикантских интереса и скупљања јефтиних поена.

Штрајк глађу не може ништа променити у одлучности Министарства одбране да питање стамбеног решења лица која су остала у „Бристолу“ реши једино на законит начин. Зато их и овога пута позивамо да се одмах уселе у станове које су већ обишли у А блоку или у војносамачке хотеле „Звездара“ и „Галеб“ у Београду, које им Министарство одбране нуди у складу са правима која остварују. То је једина законска могућност и у оквиру закона најкоректнија понуда за решавање њиховог стамбеног питања. Са жаљењем можемо констатовати да они уместо такве понуде бирају лажну подршку политичара да могу остварити оно што им по закону не припада.

То не би било у најмању руку коректно ни према 18.000 лица на јединственој ранг листи стамбених интересената Министарства одбране и Војске Србије, од којих би многи могли да се истим аргументима позову и траже прекоредно или незаконито решење свог стамбеног питања. У случају доделе трајног стамбеног решења лицима која су остала у “Бристолу” и остали стамбени интересенти имали би право да туже Министарство одбране и добију спор. Због сличних кршења закона у 2008. години, Министарство одбране је у последње две године исплатило шест милијарди динара на име судских пресуда по тужбама за дискриминацију резервиста. Зато се таква кршења закона неће поновити ни у овом нити у било ком другом случају.

Attachments:
FileDescriptionFile size
Download this file (Saopštenje za javnost stanara Bristola.jpg)Saopštenje za javnost stanara Bristola.jpg 118 kB